Als creative director introduceerde ik grote natuurzuivere beautymerken zoals Dr. Hauschka en H2O Plus in Nederland. Ook coachte ik duizenden vrouwen om in de kracht van hun eigen schoonheid te gaan geloven met behulp van de Colour&Spice -Holistic Beauty Therapy, waar inmiddels meer dan 35 therapeuten in het binnen- en buitenland mee werken. Daarnaast begeleid ik vrouwen bij het creëren van een authentieke merkidentiteit. Mijn studio bevindt zich in Leiden, hier maak ik mixed-mediaportretten en geef ik consulten en workshops. Zolang ik me kan herinneren, ben ik gefascineerd door de intuïtieve en scheppende kracht van vrouwen. Schoonheid is voor mij alles wat puur is. Niet alleen wat je ziet, maar ook wat je ruikt, hoort en voelt. Vanuit die gedachte werk ik het liefst. 


Ik ben ondernemer, schrijfster, kunstenares en beauty alchemist.

Over Mij

La vie est belle.
Zo mooi als het leven is, zo uitdagend kan het soms ook zijn. 

Tijdens mijn eigen Beauty Sabbatical heb ik ervaren hoe belangrijk het is om als  onderneemster bewust ruimte te maken voor alle creaties die in mij zitten en gehoord en gezien willen worden. Een waardevol leven betekent voor mij naast gezondheid, liefde en vrijheid ook de ruimte hebben om mijzelf steeds weer opnieuw uit te vinden, financieel onafhankelijk te zijn en anderen te inspireren.

Naast het runnen van Colour&Spice help ik vrouwen om dicht bij zichzelf te blijven, wanneer zij iets persoonlijks in de wereld willen zetten, bijvoorbeeld een merk, een boek of een dienst. Ik vind het zo fijn om mijn kennis te delen en om bij veelzijdige vrouwen... de parels – die kenmerkend zijn voor hun identiteit – af te stoffen en aan elkaar te knopen, zodat alle elementen samen één geheel vormen. En het leven de kant opgaat waarnaar iemand verlangt. 

building my dream

‘Flower child, your about to bloom’

Als jong meisje in de jaren 70 verzamelde ik zeepjes, stenen en plukte ik bloemen om er parfum van te maken.
Volgens mijn moeder maakte ik er kijkdozen van, waarmee ik als kleine avonturier langs alle buren ging. Ik kan dus met zekerheid zeggen dat mijn liefde voor geuren, kleuren en het ondernemerschap écht bij mij passen.


Na vijf jaar 24/7 werken en het perfectioneren van de holistische behandelwijze en productlijn van Colour&Spice is de eerste online bestelling een feit. 

2015

Launch of the Academy!

Het Colour&Spice Holistic Beauty Magazine wordt gelanceerd, compleet met een garden party in onze tuin voor 100 vaste cliënten. 

2014

Mijn eigen krachtbron bloeit opnieuw op, wanneer ik in 2010 mijn praktijk Colour&Spice − Holistic Lifestyle Studio open, na een carrière als consultant en creative director bij onder andere Dr. Hauschka Cosmetica en het Amerikaanse beautybedrijf H2O Plus. Ik weet niet wat mij overkomt! Binnen een halfjaar heb ik een megalange wachtlijst voor mijn behandelingen.

2010

C'est moi, in mijn eerste échte zaak. Studio Advisage in Amsterdam-Zuid, is gesitueerd in een mooi pand aan het water. Ik verhuur verschillende ruimtes: aan een kapster, nagelstyliste, masseuse, pedicure en andere schoonheidsspecialistes. 

1995

Supertrots, omdat ik mijn spiksplinternieuwe
droomauto kan kopen.  

2016

De complete holistische productlijn van Colour&Spice is ready to shine en de reacties zijn mooier dan ik ooit had durven dromen. 

2017

Acht jaar na de start van C&S ga ik de eerste Holistic Branding-workshops geven. Het is optimaal genieten om ook andere vrouwen hierin te begeleiden. Van het lesgeven, voorbereiden, verzamelen en tekenen van het cursusmateriaal word ik zó blij.  

2018

Dit is ook het jaar van enorme groei voor Colour&Spice! Ik ben vol verwondering over alles wat er op mijn pad komt. Mooie ontmoetingen, een sieradenlijn, geurkaarsen, een carddeck en toffe samenwerkingen, zoals met COCO-MAT-bedden en het Happinez-festival.

2018

Een langgekoesterde wens is uitgekomen: mijn boek
The Beauty Sabbatical is klaar en ligt in de winkel.

2021

La vie est belle! Als creatieve ondernemer heb ik altijd het verlangen om dingen te maken. In mijn nieuwe studio in Leiden voel ik mij net een beauty alchemist. Als ik oliën, geuren of verf meng, keramiek uit de oven haal of consulten geef, vergeet ik alles om mij heen. Het lijkt soms wel of ik goud aan het maken ben en alles wat ik graag doe één mooi geheel vormt. 

2022

Tegenstrijdige kanten, dat is iets wat we vaak uit de weg gaan. Tijdens mijn Beauty Sabbatical ging ik ze ineens omarmen. Kon ik de juiste woorden niet vinden, dan ging ik tekenen. Blijven ontdekken en luisteren naar je innerlijke stem maakt dat je stapelverliefd wordt op alles wat jouw uniek maakt. 
Roept een nieuw begin jouw naam? Dan hoop ik dat je tijd gaat vrijmaken voor het in de wereld zetten van de creaties die binnenin jou leven en het verdienen om jouw leven te verrijken. Ik help je hier graag bij. 

Word stapelverliefd op het leven

'In mijn hart bewaar ik alleen wat mooi en waar is'